Tinkov in ploegleidersauto tijdens Giro

Tinkov in ploegleidersauto tijdens Giro

Oleg Tinkov, eigenaar van Tinkoff-Saxo, gaat tijdens de komende Giro d'Italia zelf plaats nemen in de ploegleiderswagen. Hij doet dit om zijn renners extra onder druk te zetten, zo schrijft hij in een blog op Cyclingnews. ,,Hoe groter de druk, hoe beter de resultaten. Lionel Messi stond ook onder druk tegen Bayern München, maar hij scoorde wel twee keer."

De steenrijke Russische ploegbaas is in de eerste en de derde week aanwezig in de Italiaanse wielerronde. Hij laat de dagelijkse gang van zaken echter wel over aan Steven de Jongh, die sinds het vertrek van Bjarne Riis als hoofd van de ploegleiders fungeert. ,,Ik zal in de koers ook niet communiceren met de renners, dat is allemaal aan de ploegleiders. Ik zie mezelf als geschikte vervanger van Riis, het wordt zeker niet makkelijker voor de renners."

Ook deelt Tinkov nog even een flinke sneer uit aan Riis, die hij enkele maanden geleden hoogstpersoonlijk de laan uit stuurde. ,,Hij zat in de auto, bepaalde de tactiek en deelde bevelen uit aan renners. Bjarne was echter niet betrokken bij de trainingsopbouw of het managen van het team. Ik wilde dat hij dat zou doen, maar dat deed hij niet."