Slagter en Hesjedal in Giroploeg Cannondale-Garmin

Slagter en Hesjedal in Giroploeg Cannondale-Garmin

Cannondale-Garmin heeft als laatste van de deelnemende ploegen zijn negenkoppige selectie voor de Giro d'Italia, die zaterdag met een ploegentijdrit begint, wereldkundig gemaakt. De Canadees Ryder Hesjedal, in 2012 nog eindwinnaar, is als kopman naar voren geschoven. Tom-Jelte Slagter is de enige Nederlander in de opstelling.

Naast Hesjedal en Slagter maakt ook Davide Formolo zijn opwachting in de eerste grote ronde van dit wielerjaar. De 22-jarige Italiaan reed in zijn debuutjaar als prof meteen een aantal goede klasseringen in kleinere etappekoersen bijeen en mag zich nu dus aan het grote werk wagen.

,,Ik had niet enthousiaster kunnen zijn om met zo'n fantastische groep mensen in alweer een Giro d'Italia te starten", meent Hesjedal. ,,De renners en de staf weten hoe zwaar een drieweekse koers is en ik ben ervan overtuigd dat we er allemaal klaar voor zijn."

De selectie: Janier Acevedo, Nathan Brown, Andre Cardoso, Tom Danielson, Davide Formolo, Ryder Hesjedal, Alan Marangoni, Tom-Jelte Slagter en Davide Villella.