Gilbert en Caruso speerpunten BMC in Giro

Gilbert en Caruso speerpunten BMC in Giro

BMC heeft de selectie voor de komende Giro d'Italia bekend gemaakt. De op een Amerikaanse WorldTour-licentie koersende formatie mikt met Philippe Gilbert op ritzeges, terwijl Damiano Caruso voor een goed klassement mag gaan. Supertalent Stefan Küng maakt zijn Girodebuut.

,,We willen proberen een goede start te maken in de ploegentijdrit en misschien één van de eerste etappes winnen", spreekt ploegleider Valerio Piva de ambities van zijn ploeg uit. ,,De rest van de ronde zullen we Damiano ondersteunen. Hij krijgt in de bergetappes hulp van Darwin Atapuma. Een top vijf-notering in het algemeen klassement zou mooi zijn."

Veranderde doelen

Gilbert gaf eerder al aan in de eerste week de roze trui te willen veroveren, maar komt daar nu op terug. ,,De Giro gaat lastig zijn, omdat ik nog steeds last heb van mijn valpartij in de Waalse Pijl. Ik heb hard gewerkt om te herstellen, maar mijn doelen zijn desondanks een beetje veranderd. Ik weet eenvoudigweg niet of ik mijn beste vorm kan halen. Ik hoop een goede start te kunnen maken in de ploegentijdrit en ga dan dag voor dag bekijken wat ik kan doen."

De selectie: Darwin Atapuma, Brent Bookwalter, Marcus Burghardt, Damiano Caruso, Silvan Dillier, Philippe Gilbert, Stefan Küng , Klaas Lodewyck, Rick Zabel.