Sterke optredens Terpstra en Van Houts in Bundesliga

Sterke optredens Terpstra en Van Houts in Bundesliga

Anne Terpstra en Rudi van Houts hebben zondag tijdens de tweede manche van de Bundesliga MTB in het Duitse Heubach (UCI-buitencategorie) laten zien goed in vorm te zijn. Terpstra finishte als vijfde bij de vrouwen, Van Houts werd - ondanks materiaalpech en een valpartij - achtste bij de mannen.

Terpstra (Habitat) was erg blij met haar beste prestatie in de Bundesliga ooit. "Heel cool om tussen al die grote namen te rijden", zei de Nederlands kampioene.

De winst in Heubach ging naar de dit seizoen bijzonder sterke Deense Annika Langvad. Zij won voor Gunn-Rita Dahle-Flesja en de Oostenrijkse Elisabeth Osl. Een half minuutje voor Terpstra en ongeveer vijf minuten achter de nummer één finishte de Duitse Adelheid Morath als vierde. Hielke Elferink (Rent A Plant) finishte als tiende.

Van Houts leek ook op weg naar een top vijf klassering - hij loste onder andere ex-wereldkampioen Nino Schürter - maar ging toen onderuit door een verbogen pedaal. "De andere kant van het pedaal werkte gelukkig nog wel en daardoor kon ik wel finishen. Ik had erg goede benen", zei de coureur van Multivan-Merida.

In dezelfde race finishte Nederlands kampioen Michiel van der Heijden (Scott-Odlo) op plek achttien en Hans Becking (Betch.nl-Superior) op plek twintig.

Bij de belofte-mannen kwam Milan Vader (KNWU Team MTB) als vijfde over de streep. Hij hoefde alleen Lars Forster (Denemarken), Jan Vastl (Tsjechië), Jens Schuermans (België) en Martin Stosek (Tsjechië) voor zich te dulden.