Bilbao als eerste boven in Turkije

Bilbao als eerste boven in Turkije

De tweede aankomst bergop in de Ronde van Turkije werd een zegetocht voor Pello Bilbao (Caja Rural-Seguros RGA). De Bask nam de maat van Miguel Angel Lopez (Astana) en zijn eigen ploeggenoot Heiner Parra. Rebellin raakte zijn leiderstrui kwijt aan Kristijan Durasek (Lampre-Merida). Die moet deze tot en met zondag dragen om zich tot winnaar van de Ronde van Turkije te kronen.

De zesde etappe kende een interessant eerste uur: talloze aanvallen konden er niet voor zorgen dat de lange vlucht op gang kwam. Malcolm Rudolph (Drapac), Jarl Salomein (Topsport Vlaanderen-Baloise), Ahmet Akdilek (Torku Seker Spor) en Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) kregen een paar minuten respijt van het peloton, maar wisten eigenlijk al dat ze aan een onmogelijke missie begonnen.

Op de slotklim naar Selçuk ging Miguel Angel Lopez (Astana) aan. Een tegenaanval van Caja Rural-Seguros RGA deed Davide Rebellin (CCC Sprandi-Polkowice) kraken. Pello Bilbao (Caja Rural-Seguros RGA) reed naar Lopez toe en klopte hem in de sprint.