HomeNieuwsValverde wint zijn derde Luik-Bastenaken-Luik

Valverde wint zijn derde Luik-Bastenaken-Luik

Alejandro Valverde is voor de derde keer in zijn loopbaan winnaar geworden van Luik-Bastenaken-Luik, na 2006 en 2008. Woensdag was de kopman van Movistar ook al de sterkste in de Waalse Pijl. Valverde won in de natte straten van finishplaats Ans de sprint van de eerste groep en klopte de jonge Fransman Julien Alaphilippe, die in de Waalse Pijl ook al tweede werd. Joaquim Rodriguez werd derde en zorgde zo voor een tweede Spanjaard op het podium.

Rodriguez’ ploegmaat Daniel Moreno ging net voor het ingaan van de laatste kilometer in de aanval en leek even een beslissende kloof geslagen te hebben. Maar Valverde ging achter de renner van Katusha aan, geschaduwd door diens ploeggenoot Rodriguez. De rest sloot ook aan, maar Valverde won alsnog de sprint.

Vroege vlucht met Minnaard

Marco Minnaard was namens Wanty-Groupe Gobert vertegenwoordigd in de vlucht van de dag. De Zeeuw had zeven anderen bij zich. Reinier Honig probeerde ook vooraan te komen, maar de renner van Roompot-Oranje Peloton kreeg de kloof niet dicht. Het achttal vooraan kreeg maximaal acht minuten voorsprong.

Grote valpartij

Op zo’n veertig kilometer van de aankomst van de 101ste Luik-Bastenaken-Luik was er vooraan in het peloton een grote valpartij, met onder anderen titelverdediger Simon Gerrans als slachtoffer. De Australiër krabbelde weer overeind, maar viel even later opnieuw. Een flink uitgedunde groep bleef over als eerste peloton, op de Redoute hielden de groten hun kruit droog. Niet veel later gingen Giampaolo Caruso (Katusha) en Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) in de aanval. Even later sloot ook Jakob Fuglsang (Astana) aan. Op de Saint-Nicolas, de laatste helling, kwam alles weer samen.

De Nederlanders

In de voorste groep zaten geen Nederlanders meer. Pieter Weening sloot na de Saint-Nicolas nog even kort aan, maar moest ook snel weer lossen toen de Spanjaarden vooraan doortrokken. Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Wilco Kelderman waren al eerder gelost. Weening eindigde op plaats veertien als beste Nederlander, op 24 seconden. Dumoulin werd 25ste op een minuut en zes seconden, Mollema kwam als 35ste (1.30) over de streep, twee plaatsen voor Kelderman.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...