'Nibali rijdt Giro bij afwezigheid Aru'

'Nibali rijdt Giro bij afwezigheid Aru'

Er bestaat een kans dat Vincenzo Nibali toch de Giro d'Italia rijdt. De winnaar van de Tour de France van vorig jaar stond aanvankelijk niet in de planning van Astana voor de Giro, maar de ziekte die Giro-kopman Fabio Aru uit de Giro del Trentino-Melinda hield kan er wel eens voor zorgen dat Nibali alsnog naar de Giro gaat.

Dat staat te lezen op de site van de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Nibali rijdt de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik en gaat ook van start in de Ronde van Romandië, waar Aru ook zal rijden. Naar verluidt wil ploegleider Giuseppe Martinelli dat Nibali de dubbel Giro-Tour rijdt. ,,'Martino' wil inderdaad dat ik de Giro ook rijd", aldus Nibali. ,,Maar het staat voorlopig nog niet in mijn planning. Maar in 2010 hoorde ik ook pas drie dagen van tevoren dat ik de Giro moest rijden. We moeten ook kijken wat de onafhankelijke licentiecommissie zegt over onze WorldTour-licentie."

Martinelli gelooft in de kansen van Nibali om zowel de Giro als de Tour te winnen. ,,Vincenzo is de enige die dat kan", zegt de Astana-ploegleider. ,,Ik heb het grondig geanalyseerd. In de Giro moet je maar in drie etappes je best doen: de tijdrit, de rit over de Mortirolo en de rit over de Finestre. Alleen daar wordt de koers beslist. De Tour wordt in de laatste week in een beslissende plooi gelegd, dus je kunt daar met een kleine conditieachterstand starten. Vincenzo kan hetzelfde doen als Pantani in 1998, daarvan ben ik meer dan overtuigd."