HomeMateriaalUitslag lezerstest Elete Sportdruppels

Uitslag lezerstest Elete Sportdruppels

Druppels in je bidon waarmee je belangrijk stoffen (elektrolyten) als natrium, kalium en magnesium al fietsend aanvult? Daar wilden we natuurlijk het fijne van weten. Vijf Wieler Revue-lezers trokken er een maand op uit om de nieuwe Elete Sportdruppels van fabrikant Vitals aan een grondige test te onderwerpen. Hun rapport.

Welk effect hebben jullie gemerkt na het gebruiken van de Elete Sportdruppels?

 Jayne Wilby: ,,Ik heb wel gemerkt dat ik de Sportdruppels gebruik; het fietsen leek wel makkelijker te gaan. Ik had meer energie en hield het langer vol. En voor mij het allerbelangrijkste: ik had geen last van kramp in mijn voeten. Daar heb ik vaak last van en sinds ik de Sportdruppels gebruik niet meer.”

Marcel van Boxtel: ,,Ik heb geen direct effect gemerkt, maar ik moet wel zeggen dat ik geen klachten heb gehad die ik zonder sportdrank wel heb, namelijk krampverschijnselen bij lange duurprestaties. Ik denk dus dat de Sportdruppels wel degelijk zorgen voor aanvulling van mineralen, etc. Normaliter sport ik met Isostar (zelf mengen) en de afgelopen weken dus met Elete. Eenmaal aangemaakt is het (nagenoeg) smaak- en reukloos, voor mijn gevoel dronk ik dus water. Dat vind ik op zich geen nadeel, veel beter dan die zoete sportdranken.” Maarten de Klein: ,,Mede door mijn medicijngebruik transpireer ik tijdens het fietsen meer dan de gemiddelde fietser. Daarbij verlies ik ook meer stoffen die dus weer aangevuld moeten worden. Sinds ik de Elete Sportdruppels gebruik, merk ik een duidelijk verschil met voorheen. Tijdens een lange fietstocht ben ik veel fitter en alerter en heb ik geen last meer van spierkrampen. Zeker in het begin van het seizoen komt dit nog wel eens voor, maar in de weken dat ik de Sportdruppels gebruikte, had ik daar totaal geen last meer van. Top dus!”

Patrick Luitjes: ,,Op 16 februari ben ik begonnen met het toevoegen van de Elete Sportdruppels aan mijn Karvan Cetivam, wat ik normaal gesproken gebruik. Ik heb me gehouden aan de dosering: vijftig druppels voor een driekwart bidon. Mijn ervaring is dat de smaak van mijn drankje iets voller is en vetter aanvoelt. Absoluut een meerwaarde. Wat het effect betreft, heb ik de indruk dat ik minder last heb van een moe gevoel tijdens en na afloop van de training.”

Theo Walburg: ,,Vanwege het slechte weer en een griepperiode, heb ik op de rollerbank gefietst. Na een week trainen kan ik al zeggen dat het product uitstekend bevalt. Wat mij opvalt is de wat ziltige smaak die uitnodigt om meer te drinken. Ik merkte echt verschil. Ik had minder last van krampen in mijn spieren. Kortom: een aanvulling op je bestaande sportdrank.”

 

Plussen en minnen

+ Minder last van spierkrampen en vermoeidheid

+ Nagenoeg smaak- en geurloos

+ Zilte smaak nodigt uit tot drinken

+ Makkelijk in gebruik en handig mee te nemen

+ Goede prijs-kwaliteitsverhouding

 

+/- Onderweg bidon bijvullen met druppels is lastig

 

Eindcijfer: 8,3

De volledige testuitslag is te lezen in Wieler Revue #3

Voor meer informatie over de Elete Sportdruppels kijk www.elete.nl of www.facebook.com/eletesportdruppels

 

 

 

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Specialized komt met drie nieuwe helmen: Evade 3, Prevail 3 en TT5

De Evade en Prevail zijn niet alleen onder beroepsrenners populair, ook in het amateurpeloton...

Specialized presenteert nieuwe topschoen: S-Works Torch

Specialized komt een dikke maand voor aanvang van de Tour met een mooi nieuw paar schoenen op de markt. Wij mochten ze al even uittesten met Fabio Jakobsen.