HomeAchtergrondColumn Michiel Elijzen: 10 ongevraagde adviezen voor Thomas Dekker

Column Michiel Elijzen: 10 ongevraagde adviezen voor Thomas Dekker

10 ongevraagde adviezen voor Thomas Dekker

  1. Ga niet mee doen aan ‘So You Think You Can Dance On Ice’, of hoe heet die show waarin bekende Nederlanders gaan kunstschaatsen? Hiermee degradeer je in één klap je wielercarrière tot een nietszeggende fase uit je leven en herinneren mensen je alleen vanwege je, net iets te strakke, blouse met franjes en je motoriek van een Oezbeekse tarweboer.
  2. Laten we afspreken dat je geen eigen Classic krijgt. Zo’n sneue tocht waarbij je ’s ochtends vroeg je eigen lint moet doorknippen en dan aan vierduizend mensen, al fietsend, moet gaan uitleggen hoe het nou komt dat je niet meer fietst. En daarna in een sporthal zachte broodjes staat weg te kanen terwijl ze de hoogtepunten van je carrière tonen op een groot scherm. Hoeft niet.
  3. Wordt niet het gezicht van een shampoomerk. Dat is veel te voor de hand liggend en dat past niet bij je. ,,Ik heb mijn successen altijd te danken gehad aan de shampoo van Schwarzkopf… O ja, en ik trainde er dan ook op dinsdag en donderdag bij”.
  4. Ga niet met Gert Jakobs in een tv-programma zitten. Daar wordt gewoon helemaal niemand beter van. Je komt er niet tussen en hij snapt zelf helemaal niet waar ie het over heeft. Laat staan jij.
  5. Als je ooit nog voor de lol gaat fietsen, doe dat dan met witte wielerschoenen. Dat ben je verplicht aan je imago. En aan mij, want ik vind je zwarte schoenen echt niet om aan te zien.
  6. Mocht je de filmwereld in gaan, dan stel ik voor dat je mij even in contact brengt met Jennifer Aniston. Dit is meer een eis dan een advies.
  7. Word niet dik. Daar gaan je tattoo’s van uitzetten. Heb je straks geen zwaluw maar een steenarend op je lijf.
  8. Maak geen comeback. Ik wil je naam niet zien over een paar jaar in de uitslag van een wedstrijd voor B-amateurs in Moergestel of Koog aan de Zaan. Of een koersverslag lezen in de plaatselijke sufferd over hoe jij een 53-jarige magazijnmedewerker uit Goes hebt verslagen in een sprint à deux tijdens de Omloop van Yerseke.
  9. Mocht je punt 8 toch wel doen en je wint een koers, wil je dan alsjeblieft, heel heel heel erg alsjeblieft, geen Uggs aantrekken op het podium? En al helemaal geen Uggs onder je wielerkleding. Tenzij je heel erg graag nooit van z’n leven meer serieus genomen wilt worden. Dan moet je het lekker wel doen natuurlijk.
  10. Blijf jezelf.

 

Deze column verscheen in Wieler Revue #3

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Details crash Benoot bekend: aan 67 per uur op auto, kwartier buiten bewustzijn

Op trainingskamp in het Italiaanse Livigno, nabij de Stelvio, kwam er een abrupt einde...

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...

Mooi beeld: Marianne Vos schrijft belangrijke boodschap voor zichzelf op stuur

Marianne Vos kwam zondag als eerste over de meet in de Zweedse WorldTour-koers Postnord...

Meer zoals dit

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...

Toekomst Colbrelli nog altijd in ongewisse: ‘Het lijkt een eeuwigheid te duren’

Op 22 maart sloeg het noodlot toe voor Sonny Colbrelli in de Ronde van...

Uran onder de indruk: ‘Van der Poel, Van Aert, Pogacar, Evenepoel… ze koersen overal en doen alles goed’

Je hebt het niet in de gaten, maar de goedlachse Colombiaan Rigobert Uran is...