Kelderman en Martens leiders in Waalse Pijl

Kelderman en Martens leiders in Waalse Pijl

Wilco Kelderman en Paul Martens gaan woensdag in de Waalse Pijl als kopmannen van start van Lotto-Jumbo. Dat meldt de ploeg op haar website. Robert Gesink en Laurens Ten Dam maken hun rentree.

,,We zagen bemoedigende dingen in de Amstel Gold Race", zegt ploegleider Merijn Zeeman. ,,We koersten attractief. Maar het resultaat telt en dat haalden we niet. We willen met lef koersen en dan volgen de resultaten vanzelf, daarvan ben ik overtuigd."

De ploeg zal voor Kelderman en Martens werken. ,,We willen Wilco en Paul in de beste positie aan de voet van de Muur van Huy brengen", aldus Zeeman. ,,De finale is wel lastiger dan vorig jaar met de extra beklimming. Ik denk dat een kleinere groep voor de zege strijdt."

Kelderman wil een resultaat in de Waalse Pijl. ,,Afgelopen zondag ging het beter dan verwacht. Ik voelde me goed en kon zelfs aanvallen. Een goed teken voor de Waalse Pijl. Ook lag het al voor de hand de Waalse Pijl te rijden omdat de Muur van Huy een aankomst is in de Tour de France."

Gesink maakt zijn rentree na maandenlange afwezigheid. ,,Ik ben blij met de terugkeer van Robert. Hij zal hier kilometers kunnen maken. Ook al is hij al aan zijn seizoen begonnen, voor Robert start het seizoen woensdag pas echt", besluit Zeeman.