Verbruggen: 'Laatste woord nog niet geschreven'

Verbruggen: 'Laatste woord nog niet geschreven'

Hein Verbruggen zal UCI-voorzitter Brian Cookson voor de rechter slepen, wanneer hijzelf op basis van het CIRC-rapport wordt bestraft. Dat zegt de erevoorzitter van de UCI in een brief aan de internationale wielerunie.

In de brief vertelt Verbruggen waarom hij zijn titel van erevoorzitter niet inlevert: ,,Ik heb het CIRC-rapport aan mijn advocaten voorgelegd. Met dit rapport is mijn recht om mezelf te verdedigen geschonden." De CIRC kwam begin maart met een rapport over doping in de wielersport. Het rapport was voor Cookson aanleiding om de eretitel van Verbruggen af te pakken. Verbruggen zegt dat Cookson een persoonlijke wraakactie op hem onderneemt.

,,Hij mag mij dictatoriaal vinden, maar ik zou nooit ten tijde van mijn voorzitterschap vijf miljoen euro verspillen aan een niets opleverend onderzoek, waarin op mij karaktermoord wordt gepleegd zonder bewijs en met dank aan een kleine groep waarmee ik als UCI-voorzitter in conflict ben geweest. Er was geen sprake van objectiviteit."

Verbruggen verzoekt de UCI om zijn verhaal aan te horen, vooraleer het beslissingen neemt aan de hand van het CIRC-rapport. ,,Als Cookson verwacht dat ik dit schandalige rapport accepteer, heb ik een verrassing voor hem. Het laatste woord is nog niet geschreven."