Kwiatkowski: 'Fantastisch om hier te winnen'

Kwiatkowski: 'Fantastisch om hier te winnen'

Michal Kwiatkowski was na afloop van de door hem gewonnen Amstel Gold Race vanzelfsprekend zeer blij en tevreden. ,,Ik heb hier erg hard voor gewerkt. De Ardennenklassiekers zijn dit jaar mijn grote doel. Het is daarom fantastisch om hier te winnen. Ik kan mijn emoties bijna niet beschrijven."

Op de laatste beklimming van de Cauberg moest de Poolse wereldkampioen van Etixx-Quickstep drievoudig winnaar Philippe Gilbert aanvankelijk laten gaan, om vervolgens in de slotkilometer toch nog terug te komen en de sprint te winnen. ,,Ik probeerde direct met Gilbert mee te springen, maar wilde ook niet al mijn energie verspelen", legt Kwiatkowski uit. ,,Nu was ik, in tegenstelling tot vorig jaar, nog redelijk fris voor de sprint."

'Constant gefocust blijven'

Net als in de voorgaande jaren kende de Amstel Gold Race een relatief voorspelbare finale, waarin de beslissing pas op de Cauberg viel. Toch hoeft er niets aan het parkoers te veranderen, vindt Kwiatkowski. ,,Het is een mooie wedstrijd, waarin je eigenlijk van start tot finish voor je positie moet vechten. Je kunt deze koers op één moment van onoplettendheid verliezen en moet daarom constant gefocust blijven. Daar houd ik wel van."