28 Nederlanders in vijftigste Amstel Gold Race

28 Nederlanders in vijftigste Amstel Gold Race

Er staan komende zondag tijdens de start van de vijftigste Amstel Gold Race maar liefst 28 Nederlanders klaar op de Markt in Maastricht, waar om kwart over tien het startschot wordt gegeven. Dat blijkt uit de startlijst van de enige Nederlandse WorldTour-klassieker.

Roompot-Oranje Peloton is vanzelfsprekend hofleverancier. De formatie van ploegleider Michael Boogerd start met acht Nederlanders, waarbij Johnny Hoogerland als kopman zal fungeren. Lotto-Jumbo heeft zeven Nederlanders op de startlijst staan, Wilco Kelderman zal het moeten doen voor de geel-zwarte brigade.

Bij Giant-Alpecin draait het vooral om Tom Dumoulin, die als inwoner van Maastricht graag wil schitteren voor eigen publiek. Hij wordt ondersteund door onder meer drie Nederlanders: Roy Curvers, Koen de Kort en Albert Timmer.

Lieuwe Westra en Lars Boom vertegenwoordigen samen met Tourwinnaar Vincenzo Nibali de kleuren van Astana. Tom-Jelte Slagter en Sebastian Langeveld rijden voor Cannondale-Garmin. Bauke Mollema is het speerpunt van Trek Factory Racing. De overige Nederlanders zijn Pieter Weening (Orica-GreenEdge), Wout Poels (Team Sky), Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) en Pim Ligthart (Lotto-Soudal).