Dumoulin kijkt uit naar 'speciale koers'

Dumoulin kijkt uit naar 'speciale koers'

Tom Dumoulin staat zondag als kopman van Giant-Alpecin aan de start van de Amstel Gold Race. ,,Ik kijk zeker uit naar deze speciale koers. De start is in mijn achtertuin en de koers voert door mijn trainingsgebied", zegt Dumoulin op de website van zijn ploeg.

,,De laatste maanden heb ik hard getraind en daarna heb ik de Ronde van het Baskenland gebruikt als finishing touch", aldus de Nederlands kampioen tijdrijden. ,,De winst in de slottijdrit gaf me veel vertrouwen. Mijn streven is nu om zo klaar mogelijk te zijn voor de Gold Race."

Dumoulin trainde deze week nog een keer op het parkoers van de vijftigste Amstel Gold Race. ,,De rest van de week bestond uit korte trainingen zodat mijn lichaam rust kreeg. Ik hoop dat al het harde werk daarvoor zich uitbetaalt." Ploegleider Aike Visbeek vertelt dat Roy Curvers de belangrijkste luitenant is voor Dumoulin. ,,De weersvoorspellingen zijn goed, dus verwacht ik een afwachtende koers die beslist wordt op de Cauberg. Ik zou tevreden zijn met een plaats in de top tien."