Mollema: 'Had gehoopt een stuk verder te zijn'

Mollema: 'Had gehoopt een stuk verder te zijn'

De ontwikkeling van Bauke Mollema is volgens hem zelf tussen 2011 en 2014 een beetje stil komen te staan. Dat zegt de kopman van Trek Factory Racing tegen De Telegraaf. ,,In 2011 had ik gehoopt drie jaar later een stuk verder te zijn, dan waar ik uiteindelijk in 2014 stond."

Na de Vuelta van 2011, waarin Mollema vierde werd en het puntenklassement won, bleef een groots vervolg uit. Hij werd nog wel zesde in de Tour de France (2013) en won etappes in onder meer de Vuelta en de Ronde van Zwitserland. Ook werd hij vorig jaar tweede in de Clasica San Sebastian.

Stuk voor stuk prima prestaties, maar toch had de Groningse klassementsrenner zelf op meer gehoopt. ,,Eerlijk gezegd boekte ik na de Vuelta 2011 nauwelijks meer progressie."

Met de overgang van Belkin naar Trek Factory Racing, die Mollema afgelopen winter maakte, is een eerste stap in de goede richting inmiddels gezet. ,,De structuur, renners en werkwijze spraken me aan", verklaart Mollema zijn keuze. ,,Vorig jaar na de voorjaarsklassiekers hakte ik de knoop door. Ik moest een nieuwe uitdaging aangaan."