Evans: 'Zal Porte nog wel goed zijn in mei?'

Evans: 'Zal Porte nog wel goed zijn in mei?'

Cadel Evans heeft zijn twijfels bij de vorm van Richie Porte voor de komende Giro d'Italia. De winnaar van de Tour de France van 2011 vraagt zich af of Porte niet te veel heeft getraind en gekoerst in het voorjaar.

,,Hij is het seizoen fantastisch begonnen", vertelt de pas gestopte Evans aan Cyclingnews. ,,Het Australisch kampioenschap tijdrijden en de Tour Down Under toonden aan dat hij er meteen stond. Hij zette dit ook door in Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. Dat is een goed teken en Richie doet het veel beter dan vorig jaar. Het enige waar ik voor de Giro bezorgd om ben is of hij niet te veel heeft gedaan in het voorjaar."

Evans weet hoe het is om het hele jaar te winnen. In 2011 won hij voorafgaand aan de Tour ook Tirreno-Adriatico en de Ronde van Romandië en werd hij tweede in het Critérium du Dauphiné. ,,Ik startte mijn seizoen later en het seizoen voerde voor mij vanaf maart tot eind juli. Voor Richie duurt het net als voor mij vijf maanden. Maar aan het einde van de Giro kan hij de prijs moeten betalen voor alles wat hij daarvoor al deed", aldus Evans.

Over Contador heeft Evans ook wat twijfels. ,,We moeten gaan kijken in welke vorm Contador aan de start van de Giro verschijnt. Hij heeft enkele grote rondes gehad waarin hij meer dan onverslaanbaar was. Hij is niet meer de renner van vijf jaar geleden, maar het is nog steeds moeilijk om hem te verslaan." Evans ziet in Urán en Aru twee andere uitdagers. ,,Urán zal na vorig jaar hongerig zijn, meer ervaren en een betere renner. Aru heeft hetzelfde niveau, maar is misschien nog niet oud en ervaren genoeg. Maar het is een geweldenaar", besluit Evans.