Terpstra: 'Heb mijn best gedaan'

Terpstra: 'Heb mijn best gedaan'

Niki Terpstra kon gisteren zijn zege in Parijs-Roubaix van vorig jaar geen passend vervolg geven. De Nederlander van Etixx-Quick Step kwam als veertiende over de streep op de wielerbaan van Roubaix.

,,Ik wist dat het moeilijk zou zijn om hetzelfde succes als vorig jaar te behalen. Ik denk dat ik het goed heb gedaan, maar het kleine geluk dat je nodig hebt om weg te geraken en voor een eerste plaats te gaan was er gewoon niet", aldus Terpstra.

,,Ik ben tevreden over mijn voorjaar", zei de Noord-Hollander na afloop van de Hel van het Noorden. ,,Ik heb de Ronde van Qatar gewonnen en ben drie keer tweede geworden in de voorjaarsklassiekers. Ik heb laten zien dat ik er altijd kan staan en mee kan doen om de overwinning."

Terpstra was onderdeel van een sterke Etixx-Quick Step-formatie in Parijs-Roubaix. ,,In de finale viel Yves (Lampaert) nog goed aan en kwam Stybar nog vooraan erbij. Dat was een goede situatie voor de ploeg. Ze hebben op het juiste moment aangevallen. Yves was echt ongelooflijk goed, na al zijn werk eerder in de koers. Ik vertelde hem voor de wedstrijd nog dat hij moest blijven gaan en dat het nooit over is in Roubaix. Dat kwam ook zo uit. Lampaert heeft een goed karakter en dat heeft hij laten zien."

Over zijn eigen prestatie was Terpstra nog niet helemaal tevreden. ,,Ik heb gedaan wat ik kon en ben niet helemaal blij. Maar voor de ploeg was het een geweldige koers en we rijden als een team, niet als individuën."