Mollema: 'Had meer risico moeten nemen'

Mollema: 'Had meer risico moeten nemen'

Bauke Mollema werd gisteren tweede in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland. De Groninger van Trek Factory Racing moest alleen Joaquim Rodriguez (Katusha) voor zich dulden op de snelle aankomst in Arrate.

In de finale kwam een grote groep met favorieten, met daarin onder meer Mollema, terug bij de koplopers Ilnur Zakarin (Katusha) en Sergio Henao (Team Sky). Mollema kende de aankomst, aangezien deze de laatste jaren steevast in de Ronde van het Baskenland zit. ,,Daardoor wist ik dat je op 750 meter van de streep al vooraan moet zitten", zegt Mollema op de website van zijn ploeg. ,,Ik zat op het goede moment op de juiste plaats. Misschien had ik meer risico moeten nemen. Quintana zat naast me, maar zijn ketting viel eraf en hijzelf viel bijna. Daarom twijfelde ik even. Op dat moment pakte Purito tien-twintig meter en ging hij te snel om hem nog terug te pakken."

,,Het was een zware dag", vertelt Mollema verder. ,,In het begin van de koers was het zwaar omdat een grote groep weg reed. Onze jongens sprongen wel goed mee. Daarna was het nog zwaarder, want Tony Martin zat in de vlucht. Die kun je geen vijf minuten geven", aldus Mollema. ,,Op de slotklim voelde ik me niet zo goed als ik had gehoopt. Maar ik kon gelukkig nog aanhaken in de groep favorieten."

Mollema staat vijfde in het klassement, op tien seconden achterstand van leider Sergio Henao. Vandaag staat een zware etappe op het programma, waarin drie keer de Alto de Aia beklommen moet worden. Morgen vindt de afsluitende tijdrit plaats.