Boom: 'Ik ben meer ontspannen in deze ploeg'

Boom: 'Ik ben meer ontspannen in deze ploeg'

Lars Boom werkt vol vertrouwen toe naar Parijs Roubaix. Hij krijgt bij Astana het volle vertrouwen en voelt zich naar eigen zeggen prima op zijn plek. ,,Op een of andere manier ben ik meer ontspannen in deze ploeg", zegt hij tegen het ANP.

Afgelopen winter stapte de 29-jarige klassiekerspecialist over van Belkin naar Astana, een keuze waar hij tot op heden geen spijt van heeft. ,,Natuurlijk zit er ook bij Astana een bepaalde druk op, maar die komt meer vanuit mezelf dan vanuit de ploegleiding. Ik wil me bewijzen, mezelf laten zien in dit soort koersen."

Boom bewees afgelopen zondag in de Ronde van Vlaanderen, waar hij zesde werd, goed in vorm te zijn. Dat biedt perspectief voor Parijs-Roubaix. In Noord-Frankrijk gaat Boom vooral zijn eigen koers rijden. ,,Ik richt me op niemand. Doe je dat, dan ben je in de finale heel beperkt in wat je kunt doen. Ik was zondag in Vlaanderen graag met Niki en Kristoff meegegaan. Maar het zijn momentopnames waarin je beslist toch nog even te wachten. Dan blijkt het soms te laat te zijn."