Zeeman baalt van slechte start Lotto-Jumbo

Zeeman baalt van slechte start Lotto-Jumbo

Merijn Zeeman heeft genoeg van de pech die Lotto-Jumbo maar lijkt te blijven achtervolgen. Mede door ziekte en valpartijen staat de zegeteller begin april nog altijd op nul. ,,Het is gigantisch frustrerend, maar we moeten gewoon zorgen dat we een goed plan hebben om weer in de spiraal naar boven te komen", zegt de ploegleider tegen NU.nl.

Vrijwel alle speerpunten van de Nederlandse WorldTour-formatie voor het voorjaar kregen al te maken met pech. ,,We hebben laatst een document gemaakt en daarin werd duidelijk dat 70 procent van de renners griep heeft gehad", vertelt Zeeman. ,,We hebben daarnaast extreem veel te kampen met blessures van mensen die er lang uit zijn."

Overwinningen werden er nog niet geboekt dit seizoen. In de WorldTour bungelt Lotto-Jumbo bijna onderaan. Alleen Cannondale-Garmin, IAM Cycling en FDJ.fr doen het nog slechter. Zeeman: ,,Het is niet zomaar even winnen in de World Tour. We hebben het over de absolute wereldtop van een hele gemondialiseerde sport. Je moet daar verschrikkelijk goed voor zijn."