Belg De Vocht eerste leider in Pearl Izumi BeNeLux-Cup

Belg De Vocht eerste leider in Pearl Izumi BeNeLux-Cup

Bart de Vocht en de Paasbike in Nieuwkuijk: het is een bijzonder gelukkig huwelijk. De 22-jarige Belgische mountainbiker won maandag voor het tweede jaar op rij in het Brabantse plaatsje en mocht op het podium de eerste leiderstrui van de Pearl Izumi BeNeLux-Cup in ontvangst nemen. "Ja, dit rondje ligt me wel", zei De Vocht na afloop. "Mijn explosiviteit en snelheid op het vlakke komt me hier altijd uitstekend van pas."

Krap een minuut achter de ongenaakbare Belg - hij reed vanaf begin tot einde solo op kop - vochten Nederlands kampioen Michiel van der Heijden (Scott-Odlo), Hans Becking (Betch.nl-Superior) en Frank Beemer (Incassonet) een verbeten gevecht uit. De drie - samen met de ontbrekende Rudi van Houts behorend tot het kwartet Nederlanders in de top honderd van de UCI-wereldranglijst - gaven elkaar geen duimbreed toe en het draaide dan ook uit op een sprint voor het zilver. Die won Van der Heijden, voor Becking en Beemer.

De BeNeLux-Cup keerde dit jaar na zes jaar afwezigheid terug op de mountainbikekalender. De wedstrijdserie gaat op 1 mei verder in het Belgische Houffalize.