'Terugkeer Gesink en Ten Dam in Romandië'

'Terugkeer Gesink en Ten Dam in Romandië'

Als alles volgens plan verloopt, dan keren Robert Gesink en Laurens ten Dam op 28 april tijdens de Ronde van Romandië terug in het WorldTour-peloton. Dat zegt Louis Delahaije, trainer van Gesink en high performance director bij de LottoNL-Jumbo, tegen NU.nl.

Gesink kwam tot nu toe vanwege privé-omstandigheden en knieklachten tot slechts twee koersdagen. Ten Dam had aan het begin van dit seizoen last van een virus en tijdens de Ronde van Catalonië brak hij vier ribben bij een valpartij.

,,Met Gesink hebben we een droomplan gemaakt. Als dat lukt, is alles perfect", meent Delahaije. ,,Het is geen zware knieblessure, maar hij had er altijd last van. Vorige week heeft hij pas voor het eerst in blokken van vier en vijf uur getraind. Dat gaat goed, al bouwen we het voorzichtig op."

Over het herstel van Ten Dam is Delahaije ook tevreden. ,,Gebroken ribben zijn altijd een pijnlijk verhaal. Dat is één van de weinige delen in je lichaam die je niet kunt uitschakelen. Ook bij hem hopen we op Romandië."