Steven de Jongh hoofd ploegleiders Tinkoff-Saxo

Steven de Jongh hoofd ploegleiders Tinkoff-Saxo

Steven de Jongh draagt bij Tinkoff-Saxo voortaan de titel Head of the group of Sport Directors. Dat meldt de ploeg die op Russische licentie rijdt. Stefano Feltrin - de Italiaan die deze week als manager werd aangesteld en daarmee Bjarne Riis opvolgde - moet ook een actieve rol gaan spelen in het beleid van de ploeg.

,,Om aan de top te blijven, moeten we constant verbeteren", legt Feltrin uit. ,,De concurrentie mag ons niveau niet ontstijgen. Daarom gaan we een nieuwe structuur aanbrengen in het management van de ploeg. We hebben een sterke groep renners die geleid wordt door een goede groep ploegleiders. De Jongh heeft een goede staat van dienst en we denken dat hij een goede leider is voor de ploeg."

Steven de Jongh ziet zijn nieuwe functie als een uitdaging. ,,Ik ben blij om het hoofd te kunnen zijn van deze goede groep ploegleiders. Ik ben me bewust dat ik een hoop verantwoordelijkheid erbij krijg, ik wil de lat nog hoger leggen dan die al lag."

De Jongh onderstreept wat de doelen zijn voor zijn ploeg. ,,De dubbel Giro-Tour voor Alberto Contador en de klassiekers voor Peter Sagan zijn het belangrijkste. Met Alberto gaat het precies zoals het moet. Sagan moet nog steeds dealen met een ontzettend moeilijk tweede deel van het vorige seizoen. We hopen dat we hier gezamenlijk aan kunnen werken", besluit De Jongh.