Wiggins wint tijdrit, Kristoff klassement in De Panne

Wiggins wint tijdrit, Kristoff klassement in De Panne

Bradley Wiggins werd de winnaar van de afsluitende tijdrit in de Driedaagse De Panne-Koksijde. In De Panne was de Britse wereldkampioen tijdrijden na 12 kilometer tien seconden sneller dan Stefan Küng (BMC). Alexander Kristoff (Katusha) werd derde op achttien seconden van Wiggins en werd eindwinnaar in de Driedaagse.

Jesse Sergent (Trek Factory Racing) was de eerste die een goede tijd neerzette: de Nieuw-Zeelander klokte 18'17". De tijd van Sergent bleef een lange tijd staan, tot Guillaume van Keirsbulck (Etixx-Quick Step) - winnaar van de Driedaagse De Panne-Koksijde - zijn tijdrit afwerkte. Bij het tussenpunt pakte hij zes seconden op Sergent, aan de streep waren dat er negen.

Bradley Wiggins (Team Sky) deed aan de tussentijdse tijdopname drie seconden af van de tijd van Van Keirsbulck. Op de finish werden dat er achttien. Intussen kwam Stefan Küng (BMC) op het tussenpunt langs op drie seconden achterstand van Wiggins. Stijn Devolder (Trek Factory Racing) gaf op zijn beurt vijf seconden toe op de wereldkampioen tijdrijden. Alexander Kristoff (Katusha) deed een seconde trager dan zijn Belgische concurrent.

Küng kwam over de streep met tien seconden achterstand op Wiggins. Devolder deed achttien seconden langzamer dan Wiggins, waarna Kristoff een seconde sneller deed. Zo won de Noor het klassement.