Becking vierde in Engeland, Van der Heijden zevende in Zwitserland

Becking vierde in Engeland, Van der Heijden zevende in Zwitserland

Mountainbikers Hans Becking en Wiebe Scholten hebben zich zondag in de top tien genesteld van de UCI C1-race in het Britse Sherwood Pines. Becking (Betch.nl-Superior) miste het podium maar net (vierde), Scholten (KNWU Team MTB) werd in zijn eerste race als elite-belofte tiende overall en derde U23-coureur. Nederlands kampioen Michiel van der Heijden stond aan de start van een UCI C2-race in het Zwitserse Rivera; hij werd daar zevende.

Becking maakte op het modderige parcours een verkeerde bandenkeuze. Hij kwam nog dicht bij plek twee, maar moest nummer drie Kevin van Hoovels in de slotfase laten gaan.  Milan Vader (KNWU Team MTB) streed om een plek bij de beste vijf, maar werd door een lekke band teruggeworpen en werd vijftiende, Robbert de Nijs (Flexwinkel) finishte op plek 22.  De race werd gewonnen door de Belg Ruben Scheire van het Nederlandse Habitat Mountainbiketeam, voor de Brit David Fletcher.

In de MTB Tamaro Trophy had Van der Heijden te maken met flinke concurrentie, waaronder zijn teamgenoot Nino Schürter. De Zwitserse ex-wereldkampioen won de race, voor de Italiaan Marco Aurelio Fontana en Schurters landgenoot Ralph Näf. Van der Heijden ga drie minuten toe op zijn teamgenoot. Hij moest ook nog de Zwitsers Lukas Flückiger, Martin Fanger en Matthias Stirnemann voor zich dulden.