Lotto-Jumbo verwacht 'oorlog' in Gent-Wevelgem

Lotto-Jumbo verwacht 'oorlog' in Gent-Wevelgem

Er is voor morgen regen en storm voorspeld in Gent-Wevelgem. ,,Het wordt een serieuze oorlog", zegt Tom Van Asbroeck, een van de troeven van Lotto-Jumbo. ,,En ik mag niet klagen over de manier waarop ik het slechte weer de afgelopen week verteerd heb. Ik kan er niet altijd even goed tegen, maar op dit moment wel. Dat versterkt de goede hoop die ik heb dat ik mezelf sterk blijf verbeteren na mijn valpartij in West-Vlaanderen. Ik ben de laatste wedstrijden elke keer een stuk beter geworden en hoop dat ik weer een grote stap zet richting Gent-Wevelgem.”

Sep Vanmarcke is de kopman morgen. Ploegleider Jan Boven: ,, Het wordt een strijd der overlevenden. Je moet heel goed zijn om te kunnen sprinten in Gent-Wevelgem. Het zou mooi zijn als we in de finale nog twee jongens bij Sep hebben zitten. Tom Van Asbroeck, Maarten Wynants en Bram Tankink zijn daarvoor de aangewezen personen.”

Het loopt dit seizoen nog niet geweldig voor Lotto-Jumbo, dat nog wacht op de eerste zege. Boven: ,,Dat we Dwars door Vlaanderen maar met één man uitreden, was echt dikke pech. Vrijdag verliep de E3 Harelbeke wel heel goed en zaten we veel van voren. Dan is het extra fijn om te zien dat Bram Tankink zo goed reed en ook Sep Vanmarcke heeft het uitstekend gedaan.”

De selectie: Tom van Asbroeck, Rick Flens, Moreno Hofland, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants