Porte: Contador lossen 'boost' voor de Giro

Porte: Contador lossen 'boost' voor de Giro

Tejay van Garderen (BMC) won gisteren de koninginnenrit in de Ronde van Catalonië. Daarachter was het Richie Porte (Team Sky) die als eerste van de klassementsmannen binnen kwam.

Tegenover TeamSky.com vertelt de Australisch kampioen tijdrijden dat hij gemengde gevoelens overhoudt aan de bergetappe. ,,Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik tweede werd in de etappe", gaf Porte toe. ,,Credits naar Tejay van Garderen, hij viel op het juiste moment aan. Ik moest letten op Alberto Contador en Rigoberto Uran."

Porte stelt dat zijn ploeg initiatief nam op de een na laatste col. ,,Op de Alt de Creueta had ik nog vier knechten. Dat geeft aan hoe toegewijd ze zijn. Toen Contador aanviel op de slotklim, zat Kyrienka er nog voor. Daarom ben ik niet in paniek geraakt. Kyrienka bracht me terug en toen kon ikzelf nog bijna bij Van Garderen komen."

Het lossen van Contador in de finale geeft Porte vertrouwen. ,,Dat was echt een boost voor me! De meeste favorieten voor de Giro zijn hier en om ze dan te verslaan, dat doet goed. Ik geloof dat Contador en Uran niet zo op me letten, dus ik ben klaar wanneer de mogelijkheid zich aandoet. Ik kijk uit naar de Giro!"