Kelderman tevreden na koninginnenrit

Kelderman tevreden na koninginnenrit

Wilco Kelderman lijkt de weg naar boven te hebben ingezet. De kopman van LottoNL-Jumbo klom dankzij een knappe vijfde plaats in de koninginnenrit van de Ronde van Catalonië naar de achtste plaats in het algemeen klassement.  ,,Ik was vandaag extra getergd om alsnog het verschil te maken. Het was echt afzien, maar het ging goed. Daar ben ik heel blij om", zei hij op de ploegwebsite.

In de door Tejay van Garderen (BMC) gewonnen bergetappe met aankomst op La Molina klom Kelderman, die tevens leider is in het jongerenklassement, met de besten mee omhoog. Hij moest naast Van Garderen alleen Richie Porte (Team Sky), Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) en Daniel Martin (Cannondale-Garmin) voor zich dulden.

,,Op ongeveer 3,5 kilometer van de streep viel ik aan en kon ik bij Martin aansluiten. Toen Contador voorbij kwam, kon ik aanpikken. Ik ben blij dat het weer goed gaat. Parijs-Nice verliep wat minder. Ik voelde tijdens de eerste dagen hier al dat ik fitter ben, ik word ’s ochtends ook fitter wakker. Nu bewijs ik dat ik in orde ben, dat doet mijn vertrouwen goed."