LottoNL-Jumbo zonder kopman in Dwars door Vlaanderen

LottoNL-Jumbo zonder kopman in Dwars door Vlaanderen

LottoNL-Jumbo start woensdag in Dwars door Vlaanderen zonder echte kopman. De ploeg zegt zelf op haar website ,,dat acht renners allemaal de kans krijgen om zichzelf te tonen".

Jan Boven legt uit dat de hele ploeg weet hoe de koers gelezen moet worden. ,,Ze kunnen op bewegingen in de koers anticiperen en een plan aanpassen tijdens de race zelf. Dat hebben ze bewezen in het openingsweekend in Vlaanderen." Boven stelt verder nog dat de laatste jaren vrijwel alleen maar verrassende renners hebben gewonnen in Waregem. ,,Misschien kunnen wij deze keer profiteren."

Boven ziet goede kansen in Dwars door Vlaanderen. ,,Van Emden en Flens rijden op het moment goed. Tjallingii en Wynants zijn altijd goed in de kasseienklassiekers. Verder hebben ook Hofland en Lindeman zich de laatste tijd ontwikkeld." Met Mike Teunissen staat er ook nog een jong talent aan de start. ,,Hij heeft in dit gebied geen ervaring, maar Nico en ik proberen hem zo goed mogelijk voor te bereiden." Bij Van Asbroeck is het volgens Boven afwachten hoe de Belg herstelt van een valpartij in de Driedaagse West-Vlaanderen.

Van Emden gaat naar de Vlaamse klassiekers als knecht voor Vanmarcke. In Dwars door Vlaanderen krijgt hij een vrije rol. ,,Tijdens Parijs-Nice voelde ik dat ik goede benen had. Afgelopen weekend op trainingskamp met Sep Vanmarcke en Maarten Wynants was het goede gevoel er nog steeds", zegt Van Emden. ,,Deze mogelijkheden geven me motivatie, ik wil mijn moment pakken. Hierna gaat de focus weer over naar het assisteren van Vanmarcke."

LottoNL-Jumbo start in Roeselare met Tom van Asbroeck, Jos van Emden, Rick Flens, Moreno Hofland, Bert-Jan Lindeman, Mike Teunissen, Maarten Tjallingii en Maarten Wynants.