Debusschere ambitieus voor Dwars door Vlaanderen

Debusschere ambitieus voor Dwars door Vlaanderen

Morgen trapt Dwars door Vlaanderen een belangrijke Vlaamse klassiekerweek af. Jens Debusschere start er als kopman van Lotto-Soudal. De Belgische kampioen trekt met ambities naar de klassieker tussen Roeselare en Waregem. ,,Ik hoop de vruchten te kunnen plukken van mijn topconditie", zegt hij tegen Sporza.

Met de Oude Kwaremont en Paterberg op ongeveer dertig kilometer van de streep en nog acht te overbruggen kilometers na Nokereberg is de finale lastig. ,,Vorig jaar sprintten we met een groep van vijftig man voor een tweede plaats achter Niki Terpstra. Dit jaar hoop ik met twintig man naar de streep te rijden en voor de overwinning te sprinten."

Volgens Debusschere zal veel afhangen van de weersomstandigheden in Vlaanderen. ,,Als de wind van dezelfde richting komt als toen ik afgelopen zaterdag het parkoers verkende, wordt het moeilijk voor een vluchter. Ik had in de laatste dertig kilometer namelijk forse tegenwind."

Debusschere putte moed uit zijn etappewinst in Tirreno-Adriatico, waarin hij in de tweede rit Peter Sagan versloeg in de massasprint. ,,Het was mijn doel om vanaf Tirreno-Adriatico in topvorm te zijn. De vorm was er, dat geeft me vertrouwen. Ik hoop dat ik de vruchten kan plukken van die goede vorm."