De Clercq: 'Kan me nog niet rijk rekenen'

De Clercq: 'Kan me nog niet rijk rekenen'

Bart de Clercq was gisteren een van de drie vluchters die een vrijgeleide kregen van het peloton in de Ronde van Catalonië. De kopgroep kwam ruim tweeënhalve minuut voor het peloton over de streep. De Clercq probeerde op 500 meter van de streep zijn medevluchters nog af te schudden, maar strandde uiteindelijk op de derde plaats.

Paterski is de eerste klassementsleider, De Clercq volgt in dat klassement nu op acht seconden. De eerste klassementsrenner die volgt na de kopgroep is Wout Poels, die nog 2 minuten en 39 seconden achter de Belg staat. ,,Als je naar de finish rijdt in deze situatie, kun je alleen maar aan de overwinning denken", zegt De Clercq tegenover CyclingQuotes. ,,Ik kan niet sprinten en moest anticiperen. Ik heb alles of niets gespeeld, maar werd meteen geremonteerd. Ik dacht niet dat we het tot het einde zouden redden. Paterski was duidelijk de snelste."

De Clercq denkt nog niet aan een goede eindklassering in de Spaanse WorldTour-ronde. ,,Ik bekijk het van dag tot dag. De voorsprong die ik heb op andere klassementsmannen is mooi, maar er komen moeilijke etappes aan. Ik moet in de bergen mijn verlies beperken en dan zou ik een leuk klassement kunnen rijden. Maar het is nog veel te vroeg om mezelf rijk te rekenen of te gaan dromen."