Tinkov schorst Riis

Tinkov schorst Riis

Oleg Tinkov, de Russische manager van Tinkoff-Saxo, heeft de Deense ploegleider Bjarne Riis geschorst. Dat staat te lezen op de website van de Deense krant BT. De reden voor het schorsen is volgens die krant het tegenvallende presteren van de ploeg.

Riis en Tinkov waren niet bereikbaar voor commentaar. Een persoon die dicht bij Oleg Tinkov zou staan, zei aan BT: ,,Wat voor gevolgen het gaat hebben, weet niemand. Verder is er geen commentaar." Vorige week sprak Tinkov slecht over het presteren van zijn formatie. ,,Grote talenten moeten onder druk worden gezet. Dat kan iedereen doen, als het maar gebeurt, zeker als we het hebben over renners met een miljoenencontract." Hij wil bovendien dat Steven de Jongh een minder vooraanstaande rol krijgt. De reden hiervoor is het verliezen van Tirreno-Adriatico door Alberto Contador ten opzichte van Nairo Quintana.

“Wat voor gevolgen het heeft weet niemand nu. En verder heb ik geen commentaar”, meldde een onbekende bron, die dicht bij Oleg Tinkov zou staan, aan BT. Feltrin kon niks meer zeggen dan: “Waar heeft u dat gehoord? U kunt met Riis of Tinkov zelf daarover praten. Ik kan geen commentaar geven op aard van geruchten.” Riis en Tinkov waren niet bereikbaar voor commentaar.