Groen en Worst de beste bij opening mountainbikeseizoen

Groen en Worst de beste bij opening mountainbikeseizoen

Erik Groen en Annemarie Worst hebben zondag in Berlicum de openingsrace van het nationale mountainbikeseizoen op hun naam geschreven. Groen rekende bij de elite-mannen af met Frank Beemer en Micki van Empel, Worst bleef bij de elite-vrouwen Linda ter Beek en veterane Reza Hormes-Ravenstijn voor.

“Dat ik zou kunnen winnen, had ik totaal niet verwacht", zei Groen (25) na afloop. "Maar dit is een erg lekker gevoel zo aan het begin van het seizoen. Ik heb een goede winter gehad, voelde me als sterk de laatste weken. Toch verbaas ik mezelf dat ik nu al dit niveau heb.”

Samen met veldrijder Micki van Empel trok de coureur van MPL-Specialized in de eerste ronde in de aanval. Door goed samen te werken reden de twee in twee daaropvolgende rondes een voorsprong van dertig seconden bij elkaar. Halfweg koers sloot Frank Beemer bij het tweetal aan. “In de op één na laatste ronde versnelde Beemer”, keek Groen terug. “Ik kon het gaatje dichten en daarmee Van Empel afschudden. De laatste ronde hebben we nog voor de helft vol doorgereden. Daarna durfde ik het wel op een sprint aan te laten komen. Beemer probeerde me nog wel nog los te rijden, maar ik kon in zijn wiel blijven.”

Ook Worst (19) verbaasde zichzelf. Ze zat de hele week ziek thuis en besloot zaterdag pas te starten. Ik had dit echt niet verwacht en ben hier superblij mee”, zei Worst na haar overwinning.  Omdat ze pas zo laat besloot om mee te doen, ging Worst zonder ambities van start. “Ik wilde gewoon wedstrijdritme opdoen en dan van daaruit kijken hoe het ging. Het ging echter vanaf het begin goed, want ik had een kopstart. Ik heb de eerste plek daarna niet meer afgegeven.”