Dekker stopt per direct met wielrennen

Dekker stopt per direct met wielrennen

Thomas Dekker heeft zijn wielercarrière per direct beëindigd. De Noord-Hollander kon geen nieuwe ploeg meer vinden en is naar eigen zeggen 'klaar voor een nieuwe stap'. Dat zegt hij op zijn persoonlijke website.

,,Mijn hele leven stond tot nog toe in het teken van wielrennen, maar ik wil niet langer afhankelijk zijn van mijn vorm, mijn materiaal, mijn ploeg of van wie of wat dan ook", verklaart de nog maar 30-jarige renner zijn beslissing. ,,Mijn wielercarrière is mooi, lelijk, heftig en leerzaam geweest. Ik ben klaar voor een nieuwe stap. Zonder fiets."

Dekker werd in zijn eerste jaren als beroepsrenner gezien als een supertalent. Al snel reeg hij de zeges aaneen. Hij leek voorbestemd een 'hele grote' te worden, totdat de opmars van de Rabobank-renner in 2009 dankzij een dopingschorsing abrupt tot stilstand kwam. Tweeënhalf jaar later maakte hij zijn comeback bij de opleidingsploeg van Garmin-Sharp, waarna hij een contract verdiende bij de WorldTour-formatie.

In de drie jaar dat Dekker het shirt van de Amerikaanse ploeg droeg boekte hij weinig aansprekende resultaten. Eind 2014 werd bekend dat de ploeg zijn aflopende contract niet zou verlengen. Enkele weken geleden deed Dekker nog een ultieme poging een nieuwe werkgever te vinden, door het werelduurrecord aan te vallen, iets wat net niet lukte.