Vos: 'Alles op MTB-medaille in Rio de Janeiro'

Vos: 'Alles op MTB-medaille in Rio de Janeiro'

Marianne Vos laat alles wijken om een mountainbike-medaille te halen op de Olympische Spelen van 2016 in rio de Janeiro. De renster van het Rabo Liv Women Cycling Team rijdt dit jaar daarom geen Trofeo Binda en Ronde van Vlaanderen, ook neemt ze niet deel aan de Giro Rosa. De enige belangrijke wegwedstrijd voor Vos dit jaar is het wereldkampioenschap op de weg in Richmond, zo vertelt ze aan NOS.

De renster uit Babyloniënbroek focust zich tot dat wereldkampioenschap op de wereldbeker mountainbike. ,,Dat is een zwaar programma", vertelt ploegleider Koos Moerenhout. ,,We moeten nog kijken hoe het gaat, maar het is een wens van haar om zich te plaatsen voor de Spelen op het onderdeel mountainbike."

Op dit moment verblijft Vos op een trainingskamp in Italië, waar ze herstelt van een hamstringblessure. Begin mei rijdt Vos nog de Ronde van Luxemburg en de Marianne Vos Classic. Ook rijdt ze de wegwedstrijd op de Europese Spelen in Baku, Azerbeidjan.

Voor 25 mei 2016 moet Vos ervoor zorgen dat Nederland bij de beste zeventien mountainbikelanden staat op de UCI-lijst. Hiervoor moet ze punten verdienen tijdens wereldbekerwedstrijden. Nederland staat nu zeventiende, een plaats bij de beste dertien zou zelfs zorgen voor twee startbewijzen voor de Olympische Spelen. Vos wil in Rio de Janeiro ook de wegwedstrijd betwisten.