Viviani maakt doel van Gent-Wevelgem

Viviani maakt doel van Gent-Wevelgem

Elia Viviani (Team Sky) kwam in de tweede etappe van Tirreno-Adriatico ten val. In volle sprint zat hij in het wiel van de Brit Mark Cavendish (Etixx-Quick Step), die te maken kreeg met materiaalpech. Viviani werd gelanceerd en raakte bij zijn val geblesseerd aan het zitvlak. Aanvankelijk zou Viviani zondag zijn hoofddoel hebben in Milaan-Sanremo, maar aan Tuttobiciweb vertelt de Veronees dat de plannen nu veranderd zijn. De eerste koers waar Viviani nu goed wil zijn is Gent-Wevelgem.

De valpartij in Tirreno-Adriatico deed Viviani dus geen goed. ,,Het was een harde ervaring. Waarschijnlijk hadden Mark en ik uitgemaakt wie de etappe ging winnen. Maar ik ben keihard op de grond terecht gekomen. De volgende dag heb ik, ondanks de pijn, geprobeerd om op de tanden te bijten. Ook omdat ik al het werk in mijn voorseizoen niet voor niets wilde laten zijn", vertelt de sprinter die sinds dit jaar onder contract staat bij Team Sky.

,,Maar die blessure aan mijn zitvlak weerhield me ervan om door te gaan. Ik heb wat scans laten maken en ondanks de pijn waren er geen complicaties te zien. Nu moet ik dus goed herstellen. Er werden me vijf dagen rust opgelegd vanaf zondag, dus vrijdag begin ik weer met trainen." In die dag ziet Viviani de 'dag van de waarheid'. ,,Ik wil veel beter uit die vijf rustdagen komen, weer het hoofd omhoog houden en trainen. Maar ik kan niet te veel forceren, ik moet geduld hebben en hopen dat alles goed gaat."

Zondag staat Elia Viviani zijn Britse ploeggenoot Ben Swift bij. De Brit werd vorig jaar derde in Milaan-Sanremo. Viviani zelf gaat voor Gent-Wevelgem. ,,Daar hoop ik weer op de top van mijn kunnen te zijn", besluit Viviani.