HomeNieuwsSagan: 'Verwacht veel meer dit jaar'

Sagan: ‘Verwacht veel meer dit jaar’

Peter Sagan behaalde afgelopen maandag in de zesde etappe van Tirreno-Adriatico zijn eerste seizoensoverwinning. Sagan zegt tegenover Ciclismoafondo over zijn negen maanden durende jacht naar een nieuwe overwinning – de Slowaakse topper won eind juni vorig jaar het kampioenschap van zijn eigen land en bleef hierna droog staan tot afgelopen maandag – dat hij daar veel van heeft geleerd.

,,Tweede worden is niet iets wat ik leuk vind”, aldus de renner van Tinkoff-Saxo. ,,Maar het geeft me ook weer ervaring. De ervaring dat het soms goed gaat en ook af en toe wat minder kan gaan. Ik kan er in ieder geval van leren. Hoe vaak werd ik ook alweer tweede? Vijftien keer of zo? Dat is wel veel.”

Het wilde voor Sagan dus nog niet echt lukken dit seizoen. Elf toptienklasseringen gingen vooraf aan zijn eerste overwinning in Porto Sant’Elpidio. ,,Ik begon het seizoen in Qatar, waar ik in de eerste etappe viel maar me wel beter ging voelen naarmate de koers vorderde. In Oman was het ontzettend warm, daar kon ik niet heel goed tegen. Daarna ben ik terug naar huis gegaan.” Vervolgens leek Sagan in de Strade Bianche erg goed te zijn, maar moest de Slowaak uit het niets lossen.

,,Ik voelde me niet goed in de Strade Bianche”, vervolgt Sagan. ,,En in Tirreno-Adriatico gelukkig weer wel. Ik had in Arezzo de benen om te winnen maar maakte een enorme fout in de laatste kilometer. In Porto Sant’Elpidio kon ik gelukkig mijn kans grijpen.” De Slowaaks kampioen won dan geen officiële wedstrijd sinds vorig jaar juni, wel won hij de groene trui in de Tour de France.

Sagan vindt het een eer om met Alberto Contador te rijden. ,,Het deed me veel plezier dat hij afgelopen maandag zelfs voor me wilde knechten bergop, om de koers hard te maken en andere sprinters te lossen.” Hij heeft ook Daniele Bennati tot zijn beschikking, alleen die moest Tirreno-Adriatico ziek verlaten. ,,Maar een etappe meer of minder maakt niet uit in voorbereiding op Milaan-San Remo. Ik hoop dat hij zondag in orde is.”

Over de druk die zijn manager Oleg Tinkov hem oplegt, blijft Sagan rustig als altijd. ,,Als je een miljoenencontract hebt, komt dat door eerdere resultaten. Ik heb vier jaar lang goede resultaten voor kunnen leggen en wil dat dit seizoen ook doen. Ik verwacht nog veel meer van mezelf dit jaar en de ploeg verlangt dat ook van me. De druk doet me niet veel”, besluit Sagan.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Meer zoals dit

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Bizar! Amaury Capiot brak 2 weken terug sleutelbeen, maar koerst alweer: ‘Vanuit de ploeg druk om te starten’

In de sprint van de Bredene Koksijde Classic kwam de Belg ten val en...