Tirreno: dagzege Cancellara, eindwinst Quintana

Tirreno: dagzege Cancellara, eindwinst Quintana

Fabian Cancellara heeft de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Zwitser van Trek Factory Racing raffelde het tien kilometer lange parkoers af in elf minuten en 23 seconden. Hij bleef Adriano Malori (Movistar), die vorige week de proloog wist te winnen, daarmee vier tellen voor.

De eindzege kwam voor Malori's ploeggenoot Nairo Quintana niet meer in gevaar. De Colombiaanse klassementsrenner hield uiteindelijk achttien seconden over van zijn voorsprong op Bauke Mollema (Trek Factory Racing), die zijn tweede stek met succes verdedigde. Wout Poels (Team Sky) reed een uitstekende tijdrit en steeg van de tiende naar de zevende plaats in het algemeen klassement.

Al vroeg op de dag zette Michael Hepburn (Orica-GreenEDGE) met elf minuten en 39 seconden een zeer scherpe tijd neer. Hij dook daarmee maar liefst zestien seconden onder de tijd van Jesse Sergent (Trek Factory Racing), die op dat moment de snelste was. Even later  pakte Maciej Bodnar (Tinkoff-Saxo) de leiding over, zij het met minder dan één seconde verschil.

Malori verpulvert toptijd

Lang mocht de 30-jarige Pool echter niet van zijn leidende positie genieten, want zijn tijd werd binnen de kortste keren verpulverd door Malori. Even leek het er op dat de Italiaanse kampioen tijdrijden wederom met de zege aan de haal zou gaan, ware het niet dat Cancellara een uitstekend tweede gedeelte van zijn tijdrit reed en Malori daarmee naar plaats twee verwees.