Werelduurrecordpoging Dowsett in april

Werelduurrecordpoging Dowsett in april

Alex Dowsett, de Britse tijdrijder van de Spaanse WorldTour-ploeg Movistar, gaat in april een poging doen om het werelduurrecord van Rohan Dennis (BMC) aan te scherpen, zo vertelt de renner aan Cycling Weekly.

Aanvankelijk zou Dowsett op 27 februari een poging doen om het record van 52 kilometer en 491 meter te verbeteren, maar een val tijdens een trainingsritje gooide roet in het eten: Dowsett brak zijn sleutelbeen. De Brit zegt nu dat hij in de laatste weken van april een gooi gaat doen naar het werelduurrecord. ,,Iedereen in mijn omgeving doet zijn best, we zijn er allemaal zeker van dat het me moet kunnen lukken."

De voorbereiding loopt volgens plan, vertelt Dowsett. ,,We zijn al goed op weg. Vorige week heb ik twee uur op de baan gereden en in het laatste uur reed ik goede gegevens bij elkaar en voelde me eindelijk weer mijn normale zelf. Het gaat gebeuren, het is alleen de vraag wanneer het gebeurt."

De Brit heeft geleerd van de pogingen van Jack Bobridge en Thomas Dekker, die niet slaagden in hun missie. ,,Met alle respect naar Bobridge, maar hij toonde exact wat er gebeurt als je te hard start. Rohan Dennis en Mathias Brändle deelden hun uur veel beter in." Over Dekker wil Dowsett echter niet te veel zeggen. ,,We weten niet hoe hij het heeft ingedeeld, want er was geen informatie. Maar hij kwam een stuk dichter dan iedereen van hem verwachtte."

De eerstvolgende die een poging doet om het werelduurrecord te verbreken is Gustav Erik Larsson. De Zweed van Cult Energy maakte eerder deze week bekend dat hij aankomende zaterdag tijdens de Revolution Series in Manchester de baan op gaat.