Bardet: 'Voel me verraden'

Bardet: 'Voel me verraden'

Gisteren laat in de middag werd de wielerwereld een dopinggeval rijker. Wereldwielerbond UCI maakte bekend dat Lloyd Mondory - de Fransman die in 2002 als stagiair aan de bak kwam bij AG2R Prévoyance en ook bij opvolger AG2R-La Mondiale ieder jaar onder contract stond - positief had getest op het gebruik van EPO bij een controle buiten competitie.

Onder andere Romain Bardet, de 24-jarige ploeggenoot van Mondory die vorig jaar zesde werd in de Tour de France, voelt zich bedrogen door zijn ploegmaat, zo vertelt hij aan L'Équipe. ,,De hele ploeg voelt zich klote", stelt de Fransman. ,,Het doet me pijn dat we ons moeten verdedigen tegenover alle mensen. De UCI doet alles om het dopinggebruik tegen te gaan en mijn ploeg doet dat ook. Ik was geraakt toen ik het rapport van het CIRC las op maandag. Het komt allemaal niet overeen met de manier waarop ik mijn beroep uitoefen." Verder stelt Bardet dat hij denkt dat het geval-Mondory een geval apart is.

Zijn medekopman in Parijs-Nice, Jean-Christophe Péraud, staat Bardet bij: ,,We kunnen in het CIRC-rapport lezen dat nog maar twintig procent van het huidige peloton zich dopeert. Helaas maakte één renner van onze ploeg deel uit van deze twintig procent."