Malori verslaat Cancellara in proloog Tirreno

Malori verslaat Cancellara in proloog Tirreno

Adriano Malori heeft de proloog van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De 27-jarige renner van Movistar raffelde het 5,4 kilometer lange parcours in zes minuten en vier seconden af en bleef Fabian Cancellara (Trek Factory Racing), die tweede werd, daarmee één tel voor.

Al vroeg in de middag zette Daniel Oss (BMC) met zes minuten en acht seconden een zeer scherpe tijd neer. Erkende specialisten zoals Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) en Jonathan Castroviejo (Movistar) beten al snel hun tanden stuk op de tijd van de Italiaan. Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) moest vier tellen toegeven.

Brändle grijpt leiding

Net toen het er op begon te lijken dat Oss wel eens voor een stuntje zou kunnen gaan zorgen, dook de Oostenrijker Mathias Brändle (IAM Cycling) twee tellen onder de tot dan toe snelste tijd. Lang mocht de ex-werelduurrecordhouder niet op de hot seat zitten, want Malori scherpte de toptijd even later aan tot zes minuten en vier seconden. Cancellara leek daarna met de winst aan de haal te gaan, maar de Zwitser kwam één seconde te kort.

Uran doet goede zaken

Van de favorieten voor de eindzege deed Rigoberto Uran (Etixx-Quick Step) de beste zaken. De Colombiaanse ronderenner pakte één tel winst ten opzichte van Vincenzo Nibali (Astana). Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) moest negen seconden toegeven op Uran.