Riis: 'Cookson moet het nu laten zien'

Riis: 'Cookson moet het nu laten zien'

Volgens Bjarne Riis moet UCI-baas Brian Cookson nu laten zien dat hij ook daadwerkelijk iets gaat doen met de aanbevelingen uit het CIRC-rapport, dat maandag werd gepubliceerd. ,,Ik vind dat hij moet bewijzen dat hij een goede voorzitter is. Nu dit (het CIRC-rapport) achter de rug is moet hij laten zien dat hij het kan."

Dat zei de Deense ploegbaas van Tinkoff-Saxo in gesprek met Cyclingnews. Zelf deed Riis ook zijn verhaal tegenover de CIRC. ,,Dat ging op een zeer goede manier, het was geen persoonlijke aanval. Het is geen geheim dat er doping in het wielrennen is geweest. Ik denk dat het belangrijk is dat we kijken hoe we dingen nu en in de toekomst aan gaan pakken. Wat ik goed vind aan het rapport is dat er een aantal suggesties voor de toekomst in staan."

De Tourwinnaar van 1996 (dankzij EPO, bekende Riis in 2007) denkt niet dat de uitkomsten van het rapport een gevaar vormen voor zijn baan als ploegmanager bij Tinkoff-Saxo. ,,Om eerlijk te zijn denk ik dat iedereen nu dezelfde interesses voor de toekomst van het wielrennen heeft."