Hofland gaat voor ritzege in Giro d'Italia

Hofland gaat voor ritzege in Giro d'Italia

Moreno Hofland is ambitieus voor de komende Ronde van Italië. De renner van LottoNL-Jumbo gaat in mei voor een ritzege op Italiaans grondgebied.

Hofland zegt op de website van zijn ploeg dat hij veel gegroeid is sinds zijn debuut voor de toenmalige Belkin-ploeg. ,,Ik heb veel progressie geboekt. Eerst vond ik het heel speciaal om tussen bekende renners te fietsen. Ik raakte vaak onder de indruk van andere renners, maar nu let ik alleen op mezelf."

Hofland stelt dat hij veel leert van Sep Vanmarcke. ,,Hij deelt veel informatie met me. Hij weet precies waar je van voren moet zitten in de Vlaamse koersen en dat is voor mij heel belangrijk met al het draaien en keren in de Vlaamse klassiekers." De sprinter uit Roosendaal kijkt vaak oude koersen terug. ,,Uit motivatie. Ik heb nog nooit Gent-Wevelgem, Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen gereden. Als ik beelden bekijk van eerdere edities, helpt me dat." Het kijken doet hij niet voor niets, vertelt Hofland. ,,Ik wil top tien rijden in een van die koersen. Als ik bijvoorbeeld niet in de eerste groep aankom in Gent-Wevelgem, dan ben ik teleurgesteld."

Giro d'Italia

Hofland trekt met ambities richting de Giro d'Italia. De Vuelta a España vorig jaar werd voor hem geen succes, doordat hij ziek werd. Hofland acht zichzelf deze keer beter. ,,Ik ga voor etappewinst in de Giro", aldus de sprinter. ,,Ik heb gehoord van andere renners dat de eerste dagen heel nerveus zijn, met smalle passages in dorpen en steden. Ook moet het wisselvallige weer een grote rol spelen. Dat maakt me eigenlijk niets uit. Ik kijk uit naar de Giro."

Nederlands kampioenschap

'De Beer van Brabant' - zoals zijn ploeg LottoNL-Jumbo Hofland noemt - wil ook hoge ogen gooien op het Nederlands kampioenschap dat op 28 juni plaats vindt in Emmen. De locatie ligt hem. ,,Als het in Emmen is, zal het vast relatief vlak zijn. Als ik met goede vorm uit de Giro kom, zal ik vast een beschermde renner zijn. Ik reed als belofte een half jaar in het rood-wit-blauw rond, dus ik weet dat het gaaf is om in die trui rond te rijden."