HomeNieuwsGreipel zegeviert in Parijs-Nice (VIDEO)

Greipel zegeviert in Parijs-Nice (VIDEO)

André Greipel won de derde etappe van Parijs-Nice. In de 172 kilometer lange etappe met finish in Saint-Amand-Montrond was hij de sterkste in een massasprint. Arnaud Démare (Fdj.fr) werd tweede, John Degenkolb (Giant-Alpecin) derde. Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick Step) blijft leider in het algemeen klassement.

De tweede rit in lijn startte bij het dierenpark van Beauval. Voor de start werd een minuut stilte gehouden voor de Franse sporters die vannacht omkwamen bij een helikoptercrash in Argentinië. Nacer Bouhanni reed uit eerbetoon vandaag in het zwart. De enige renner die het vandaag aandurfde om het peloton aan te vallen was Arnaud Gérard. De Fransman van Bretagne-Séché reed in tien kilometer zo’n drie minuten weg bij de grote groep. Het peloton liet vlug begaan en in tegenstelling tot zijn ploegmaat Jonathan Hivert – die door zijn aanval gisteren, vandaag in de bolletjestrui rond reed – reed Gerard wel solo door.

Ook vandaag lag het gemiddelde niet heel hoog. Na een uur was er 35 kilometer afgelegd. Bij de eerste tussensprint van de dag pakte Alexander Kristoff (Katusha) – gisteren winnaar – twee bonificatieseconden. Het bracht hem op veertien seconden achterstand op de Poolse leider Kwiatkowski in het algemeen klassement. Ook pakte Degenkolb een seconde, waardoor hij acht seconden achterstand overhield in de virtuele stand. Halverwege de etappe bedroeg de voorsprong van de eenzame vluchter Gerard acht minuten.

Pas op zeventig kilometer van de streep kwam er wat actie in het peloton. Cofidis zette één renner op kop in achtervolging op Gerard, Europcar stak ook twee renners bij. Met Bouhanni en Coquard hadden zij de tweede respectievelijk derde van de etappe van gisteren in hun ploeg. Veel energie hoefde niet gestoken te worden in het verkleinen van de achterstand. Op vijftig kilometer van de streep had de Franse koploper nog maar twee minuten over.

https://www.youtube.com/watch?v=WWA6h87RZh8

De eerste keer dat de renners de finish passeerden, vielen er nog bonificatieseconden te rapen. Degenkolb pakte twee seconden, Michael Matthews (Orica-GreenEdge) een seconde. De Duitser kwam zo op zes seconden van de gele trui te staan. Direct na deze passage aan de streep werden de enige bergpunten van de dag verdeeld. Gerard pakte er drie, Philippe Gilbert (BMC) net als gisteren twee. Jonathan Hivert (Bretagne-Séché) greep het resterende punt en wist zich verzekerd van een dagje langer in de bollentrui.

Op 37 kilometer van de streep werd Gerard gegrepen. Tien kilometer later schoot Cannondale-Garmin uit het niets in actie: met vijf man draaiden ze rond aan kop van het peloton om de tegenstand te verrassen. Ze slaagden niet in hun opzet. Op vijftien kilometer van de streep reed Bryan Coquard (Europcar) lek, en leek hij zijn ambities op de etappezege te kunnen opbergen. Vijf kilometer kon de Fransman de aansluiting echter weer maken.

Een kilometer later was Tony Martin (Etixx-Quick Step) de volgende die het peloton probeerde te verrassen. Lars Boom (Astana) en Geraint Thomas (Team Sky) counterden de Duitser. Een kilometer later kwam ook Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) aansluiten. In het peloton heerste onrust, onder anderen Tim Wellens (Lotto-Soudal) en Maarten Tjallingii (LottoNL-Jumbo) probeerden de oversteek te maken. Onder de vod van de laatste kilometer werd het aanvallende trio gepakt door het peloton. In de sprint was de Duitse kampioen André Greipel (Lotto-Soudal) de snelste.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...