Sagan: 'Ik wil een grote klassieker winnen'

Sagan: 'Ik wil een grote klassieker winnen'

De ambitie van Peter Sagan is onverminderd groot. De alleskunner van Tinkoff-Saxo werkt vol vertrouwen toe naar de grote voorjaarskoersen, die de komende tijd op het programma staan. ,,Mijn doel is hetzelfde als de voorbije jaren: ik wil een grote klassieker winnen", is de 25-jarige Slowaak duidelijk tegenover Sporza.

Sagan maakte onlangs de overstap van Cannondale naar Tinkoff-Saxo, wat volgens hem tot nu toe erg goed is bevallen. ,,Zelf voel ik me heel goed bij mijn nieuwe ploeg, ik ben heel gelukkig. Het is een leuke groep en de organisatie staat goed. Mijn doel is hetzelfde als de voorbije jaren: ik wil een grote klassieker winnen. Ik denk dat mijn conditie goed is."

In de Tirreno-Adriatico, die morgen (woensdag) begint, hoopt Sagan de puntjes op de i te kunnen zetten. ,,Met de Tirreno breekt nu de laatste periode aan om goed in vorm te zijn voor de klassiekers. Daar zullen we ook kunnen zien hoe goed de andere renners al in conditie zijn. Het seizoen begint vanaf de Tirreno. De belangrijke wedstrijden komen er nu aan."