Derde plek voor Anne Terpstra op Cyprus

Derde plek voor Anne Terpstra op Cyprus

AMATHOUS – Anne Terpstra heeft haar stijgende lijn in de Cyprus Sunshine Cup doorgezet. Vorige week werd ze in de Afxentia Stage Race al met de dag beter met een mooie zesde plek op de laatste dag als resultaat. In de afsluitende cross-country race in Amathous deed de Nederlands kampioene van het Habitat Mountainbiketeam het zondag nog een stuk beter. Achter de Zwitserse Nathalie Schneitter (Rose Vaujany) en de Oostenrijkse Lisi Osl (Ghost) finishte Terpstra als derde.

Er had zelfs een tweede plek ingezeten voor Terpstra, na een hectische slotfase waarin veel gebeurde. Osl leek met een comfortabele voorsprong op weg naar de zege, toen Schneitter in de derde van vijf rondes begon aan een sterke opmars. Ze reed het gat dicht op de achtervolgende Terpstra en Julie Bresset (Frankrijk) en sloot in de laatste ronde bij Osl aan. Toen de Zwitserse de leidster in wilde halen, tikten ze elkaar en ging Osl onderuit.

Terpstra, die Bresset inmiddels had achtergelaten, passeerde Osl in de laatste klim ook en leek op weg naar de tweede plek. Totdat ook zij, in de laatste afdaling, onderuit ging. Het koste haar de tweede plek én de eindzege in het overall-klassement van de Sunshine Cup. Die ging nu naar Schneitter.

Het mislopen van de eindzege bedierf de pret niet bij Terpstra. “Ik had zo’n goed resultaat niet verwacht”, sprak de Apeldoornse. “Ik kon de hele week niet onverhard trainen, omdat ik een snee in mijn hand had. Ik ben dus heel erg blij met dit resultaat.”