Specialized showt nieuwe producten

Specialized showt nieuwe producten

Specialized showde vorige week in het Duitse Holzkirchen enkele van z'n nieuwste producten. Meest in het oog springend was wellicht het nieuwe S-Works Power zadel vanwege het ontbreken van een lange neus en de brede achterkant. Hoewel de Power er op het eerste gezicht nogal vreemd uitziet, verzekert Specialized het toegenomen comfort. Qua breedte is de Power vergelijkbaar met de Romin, het andere zadel van Specialized, wel is het zadel zo'n 30 mm korter in lengte. Je Bekken krijgt zo meer ruimte om te kantelen wat comfort oplevert, ook in de meest agressieve racehouding.Opmerkelijk is het feit dat de Power voor zowel mannen als vrouwen geschikt is.

Naast het nieuwe zadel is er ook een model schoen ontwikkeld door de Amerikaanse fietsenfabrikant. Men pakt uit met de Specialized Audax in 2015. Deze schoen die in vele felle kleurtjes geleverd kan worden heeft twee klittenbandsluitingen en één Boa-draaiknop in tegenstelling tot eerdere modellen. Op de schoen valt ook beter te lopen waardoor je niet meer zo voor gek loopt als je een café binnenstapt voor een kop koffie tijdens een fietsritje.

Op het gebied van banden staat Specialized ook niet stil. Op zowel race- als mountainbikegebied wordt er druk geïnnoveerd. Het verbaasd ons dan ook niet dat de Turbo enkele verbeteringen heeft meegekregen. Het karkas en de compound zijn flink verbeterd. De TPI (threads per inch) is verlaagd van 220 naar 120. De verlaging in soepelheid moet de lekbestendigheid dus vergroten. En dat blijft ondanks alles nog altijd te grootste wens van de gemiddelde fietser. Het compound is door middel van een eigen rubberspecialist aangepast en men heeft hierdoor de grip weten te verhogen.