Van Keirsbulck kampt met erfelijke aandoening

Van Keirsbulck kampt met erfelijke aandoening

Guillaume van Keirsbulck (Etixx-Quick Step) geldt als een van de grootste aanstormende Belgische talenten in de wielerwereld. Vooralsnog kon de look-a-like van Tom Boonen dit seizoen nog niet imponeren. HLN.be meldt dat hier een reden voor is. Van Keirsbulck heeft last van een erfelijke aandoening die zijn maag en slokdarm aantast.

,,Zestien seconden achterstand op winnaar Vorobyev, dat valt al bij al nog mee", vertelde Van Keirsbulck gisteren aan Het Laatste Nieuws na de openingstijdrit in de Driedaagse West-Vlaanderen, die tot zondag duurt. ,,Ik gaf zaterdag op in de Omloop Het Nieuwsblad en dacht dat een opkomend griepje de oorzaak was. Maar woensdag in Le Samyn kwam ik ook niet vooruit. Toen ben ik naar het ziekenhuis in Roeselare gegaan, waar een maagbreuk en slokdarmontsteking werden vastgesteld. Erfelijk, zo blijkt", aldus Van Keirsbulck, die vorig jaar zowel in de Driedaagse West-Vlaanderen als de Eneco Tour een etappe won en bovendien de zege in het eindklassement van de Driedaagse De Panne-Koksijde pakte.

Van Keirsbulck vertelt verder over zijn problemen: ,,Het is een spier tussen mijn slokdarm en maag die niet goed sluit. Ik heb medicatie gekregen en kan doorgaan met koersen. Soms zal dat met de nodige pijn zijn, zoals ook in deze Driedaagse. Het belet me om voluit te gaan. Ik hoop dat het ergste achter de rug is, want de conditie is goed."

Voor een plaatsje in de selectie van de Vlaamse voorjaarsklassiekers hoeft de Belg niet te vrezen, stelt zijn ploegleider Rik van Slycke. ,,Zijn selectie is niet in gevaar. Hij brak geen been, hé. Als hij zijn medicatie neemt en wat op zijn voeding let, komt het goed."