Wiggins met stijl gevolgd in Parijs-Nice

Wiggins met stijl gevolgd in Parijs-Nice

Bradley Wiggins komt aanstaande zondag aan de start van Parijs-Nice, de koers die hij in 2012 zelf won. En dat doet de Brit - zoals we dat van hem gewend zijn - met stijl. Ploegleider Nicolas Portal komt in een gepersonaliseerde Jaguar F-Type aan de start in Parijs-Nice. Op de Jaguar zijn de regenboogstrepen te zien, als hommage aan de wereldkampioen tijdrijden Bradley Wiggins. Dat meldt het AD.

Jaguar komt met een speciale uitvoering voor de eerste Europese koers die Wiggins dit jaar rijdt als wereldkampioen tegen de klok. ,,Het is een grote eer om wereldkampioen te zijn. Dat er dan zo'n prachtige Jaguar in regenboogkleuren achter me rijdt, dat is geweldig", aldus Wiggins.

Wiggins wil een goede proloog rijden en daarna Geraint Thomas en Richie Porte bijstaan in hun doel een goed klassement te rijden. Eerder gaf Porte al aan klaar te zijn voor een nieuwe overwinning in Parijs-Nice, nadat de Australiër twee jaar geleden al het algemeen klassement won. Parijs-Nice begint zondag met een zeven kilometer lange proloog in Maurepas.

Bron: TeamSky.com