Getest: Garmin externe batterij

Getest: Garmin externe batterij

Tweehonderd kilometer fietsen, dan ben je wel even onderweg. Klein probleempje: hoe hou je al die tijd je GPS aan de praat? Garmin heeft een ideale oplossing voor zijn toestellen bedacht: een externe voeding. En dat blijkt perfect te werken. Wieler Revue testte de externe batterij tijdens de Winter Fiets Elfstedentocht en stapte na tien uur onderweg te zijn met een voldaan gevoel van de fiets. En met een GPS waarvan de batterij nog voor honderd procent vol was. Een volledig gevulde externe batterij verschaft zelfs twintig uur extra energie, meldt de gebruiksaanwijzing.

 

Flink pakket

Hoe werkt het? Het pakket wordt geleverd in een flinke doos vol, met tal van accessoires. Als je bijvoorbeeld een meerdaagse tocht maakt en onderweg kampeert, kan je gebruik maken van de zonne-oplader. Opladen kan ook via de USB-poort van je computer, of gewoon op netstroom. Wij deden het opladen via het stopcontact, dat gaat het snelste. Bij het eerste gebruik was het wel even puzzelen, want het leek niet te passen op de Edge 1000. Maar dankzij de verbindingsstekkertjes en de USB-kabel van de GPS zelf werkte het uiteindelijk perfect. Als je weet hoe het moet, is het simpel...

 

Je kan er bij het gebruik onderweg voor kiezen om de externe voeding met het bijgeleverde rubberen hoesje op de fiets vast te zetten, maar wij droegen het apparaatje in de borstzak van het wintershirt. Aansluiten op de GPS op het stuur was vervolgens een fluitje van een cent. Ideaal: de voeding bleek ook te passen op de telefoon, dus die kan tijdens de lange rit ook nog van wat extra stroom worden voorzien.

 

Wij werden er in elk geval enthousiast van: een ideaal product om urenlange fietsritten waarbij je met GPS moet rijden tot een succes te maken. Test geslaagd!

 

Adviesprijs: €79,99